8)

Αθλητισμός
    |  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ   | ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ |   Η ΕΚΔΟΣΗ  | 

προηγούμενο κεφάλαιο   |   επόμενο κεφάλαιο


 

 

Από τους Ν. Ψαθάδες, σε ατομικό επίπεδο την σπουδαιότερη αθλητική δραστηριότητα την είχε ο Γιώργος Γκάγκαλης, ο οποίος αγωνίσθηκε από το 1993-1996 και 1998 έως σήμερα (2005) σε συλλόγους Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ) της Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας (Εθνικός Αλεξ/πολης, ΑΣΠ Κτησιφών Παιανίας, ΑΣ Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, ΑΟΔ Μεταμόρφωσης). Επίσης τον Σεπτέμβριος 1993 - Ιούνιος 1995 ήταν Υπεύθυνος Ακαδημιών Beach Volleyball της Ένωσης Πετοσφαιρικών Σωματείων Θράκης (ΕΠΕΣΘΡ) και Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής και Ακαδημιών Βόλεϊ του Σωματείου «ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης». Σπουδαιότερη αθλητική διάκρισή του ήταν η ανάδειξή του ως Πανελληνιονίκης με το Γενικό Λύκειο Αλεξ/πόλεως στο Σχολικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης του 1990. Επαγγελματική  δραστηριότητα (αθλητική) : Μάιος 2000 – Δεκέμβριος 2003 και Νοέμβριος 2004 έως σήμερα (2005) Ειδικός Συνεργάτης του Τμήματος Beach Volleyball της ΕΟΠΕ, με ευθύνη την προετοιμασία των διεθνών και εθνικών διοργανώσεων Beach Volleyball για το 2005 (Συντονισμός με  φορείς, θέματα Marketing και Promotion).

Αξιοπρόσεκτη είναι και περίπτωση του Χρήστου Δαγκάκη, ο οποίος αγωνίστηκε με την ομάδα καλαθόσφαιρας (μπάσκετ) του Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως σε αρκετά υψηλές κατηγορίες.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΨΑΘΑΔΩΝ (1977)

Τ

ο 1977 η Α.Ε. Διδυμοτείχου για να καλύψει κάποια οικονομικά προβλήματα που είχε, διοργάνωσε ένα τουρνουά με 17 ομάδες χωριών της περιφέρειας, στις οποίες έπρεπε οι ποδοσφαιριστές τους να μη έχουν δελτίο ποδοσφαιριστού και να είναι όλοι τους από το ίδιο χωριό. Σε κάθε γύρω περνούσε μία ομάδα χωρίς αγώνα επειδή δεν συμπλήρωνε ζευγάρι, δηλαδή, από τον 1ο γύρω πέρασαν 9, από το δεύτερο 5, από τον προημιτελικό 3, από τις οποίες η μία πέρασε χωρίς αγώνα στον τελικό. Τα αποτελέσματα των Ν. Ψαθάδων που πήρε μέρος σ’ αυτό το κύπελλο ήταν:

  Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Ν. ΨΑΘΑΔΩΝ (1977).

1ος γύρος: Ν. Ψαθάδες – Πραγγί    2-1

2ος γύρος: Ν. Ψαθάδες – Λάβαρα   0-0  (3-1 πέναλτι)

προημ.-ημιτ.: Ν. Ψαθάδες – Ασπρονέρι  0-1 (ο νικητής περνούσε κατευθείαν τελικό γιατί δεν είχε περάσει μέχρι τότε γύρω χωρίς αγώνα)

τελικός:           Σοφικό – Ασπρονέρι

 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο αργότερα, η ομάδα των Ν. Ψαθάδων κέρδισε σε φιλικό αγώνα την κυπελλούχο ομάδα του Σοφικού μέσα στην έδρα της. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Α.Ε. Διδυμοτείχου ζήτησε να κάνει την ομάδα των Ν. Ψαθάδων δεύτερη ομάδα της (τσικό). Η συμμετοχή των Ν. Ψαθάδων σ’ αυτό το κύπελλο ήταν και η σοβαρότερη προσπάθεια που έγινε, για να αποκτήσουν οι Ν. Ψαθάδες αθλητικό σωματείο, που ποτέ όμως δεν πραγματοποιήθηκε. Από τότε έγιναν πολλά φιλικά παιχνίδια με τα γύρω χωριά, κυρίως όμως με το γειτονικό Αμόριο, ως και τα μέσα της δεκαετίας ’80-’90. Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές των Ν. Ψαθάδων  συνέχισαν αργότερα στην νεοϊδρυθείσα ομάδα του Ηρακλή Αμορίου με την οποία έφτασαν ως τον τελικό του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Νομού Έβρου και έχασαν το τρόπαιο από τον Εθνικό Λουτρών με 3-0.

 

 

αρχή