Αντί προλόγου ...
    |  ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ   | ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ |  Η ΕΚΔΟΣΗ  | 

προηγούμενο   |   επόμενο κεφάλαιο


 

 

Ακόμη και οι πιο μικρές πόλεις της πατρίδας μας έχουν μεγάλη ιστορία, που ωστόσο πολύ λίγοι την ξέρουν, είτε γιατί δεν υπάρχουν βιβλία είτε γιατί τα βιβλία που υπάρχουν είναι τόσο επιστημονικά και πολυσέλιδα, που δε διαβάζονται [...]   Οραματίζομαι τη μέρα που κάθε πόλη και χωριό του τόπου μας θα έχει αποκτήσει τυπωμένη την ιστορία του. (Ντίνος Χριστιανόπουλος, από τον πρόλογο του βιβλίου του «Σύντομη ιστορία του Διδυμοτείχου», Θεσσαλονίκη, καλοκαίρι του 1993).

Η προσπάθεια μου να γράψω την ιστορία του χωριού μου είναι φόρος τομής σε όλους τους ξεριζωμένους των αλησμόνητων πατρίδων μας, αρχίζοντας από τους  παππούδες και τις γιαγιάδες μου που ήταν πρόσφυγες από τους Ψαθάδες του Νομού Αδριανουπόλεως και το Καραχαλί του Νομού Σαράντα Εκκλησιών και τους επίσης καταταλαιπωρημένους πρόσφυγες του χωριού μου...

Θα παρακαλούσα, όποιον έχει στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην συμπλήρωση της ιστορίας των Ψαθάδων να μου τα δανείσει, ώστε να συμπληρωθεί  η προσπάθεια αυτή, η οποία και μόνο για την μνήμη των ξεριζωμένων παππούδων μας από τις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ αξίζει, όπως και ο όποιος κόπος αυτής.

Τέλος να ζητήσω συγνώμη αν κάποιος ζημιώνεται/αδικείται από την προσπάθεια μου αυτή και θα παρακαλούσα να μου το υποδείξει, ώστε να πάψει να υφίσταται η όποια αδικία.

                                   

Με πολύ σεβασμό Αλέξανδρος Δ. Παπαδάκης (alexpapadakis45@gmail.com).

 

 

© 2003 Αλέξανδρος Δ. Παπαδάκης

Τελ. ενημ.: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2003  7:38:03 μμ

 

Η χρήση/διανομή του ηλεκτρονικού αυτού βιβλίου είναι

ελεύθερη εφόσον δεν αλλοιωθούν τα στοιχεία του και δεν

χρησιμοποιηθεί για εμπορικό όφελος. Ο γράφων μόνο

επιτρέπεται να το τροποποιήσει καθ’ οποιονδήποτε τρόπο

και να το διαθέσει, εάν θελήσει, για εμπορικούς σκοπούς.